Användarvillkor

Våra användarvillkor är till för att Du som kund ska känna dig bekväm med att prenumerera på våra boxar.  Det är därför viktigt att Du tar dig tid att läsa igenom villkoren som anges nedan.

Har Du frågor om våra villkor så skickar Du iväg ett mail till oss på

info@thepurebox.se.

För att förenkla och förtydliga så använder vi nedanstående benämningar:
Hemsidan = www.thepurebox.se
Prenumeration/er = Någon av våra prenumerationer av boxar som vi erbjuder
Box/ar = The Pure Box, dvs de boxar som vi skickar ut samt dess innehåll
Vi = Winina AB, organisationsnummer: 556273-7543, Torget 1C, 19630 Kungsängen. info@thepurebox.se.

Våra användarvillkor gäller för Hemsidan, våra Prenumerationer och de Boxar som vi leverarar när Du är kund hos oss.

Du godkänner våra villkor genom att utnyttja Hemsidan eller genom att ansöka om en Prenumeration. Godkänner du inte våra villkor så kan du tyvärr inte vara kund hos oss.

Avtal om köp
Ansökan om Prenumeration sker via Hemsidan. I dagsläget kan vi endast godkänna Prenumerationer med leverans av Boxar till en adress i Sverige. För att ansöka om en Prenumeration måste Du vara minst 18 år. Avtal om köp upprättas då du får ett meddelande, till den e-postadress du angav vid ansökan om Prenumeration, som bekräftar att en Box har eller kommer att skickas till dig.

Efter att Avtal om köp upprättats kommer du i slutet på varje månad få en Box skickad till den adress Du angav vid ansökan om prenumerationen. En Box kommer att innehålla minst fem naturliga skönhetsprodukter. Med naturliga skönhetsprodukter menas produkt som till största delen innehåller naturliga och miljövänliga ämnen. I en Box kan det finnas kampanjer och erbjudanden från våra samarbetspartners, dessa kampanjer och erbjudanden tar Vi inget ansvar för.

Vi förbehåller oss rätten att avstå från att ingå avtal med Dig utan angivande av skäl.

Leveransvillkor
Enligt Avtal om köp skickas en Box till Dig som kund i slutet av varje kalendermånad. När Din första Box levereras beror på när, under en kalendermånad, Din ansökan om Prenumeration inkom. Leverans sker samma eller nästkommande månad.
I händelse av att våra Boxar tar slut en månad så förbehåller Vi oss rätten att inte leverera en Box under aktuell kalendermånad. Självklart utgår ingen avgift för den aktuella månaden.

Vid köp direkt ur vår e-handels sida skickas varan till dig inom 1-3 arbetsdagar.  

Ångerrätt, retur och återbetalning
Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen.  Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst. Vi har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick. Vid Prenumerationsboxar/överaskningsboxar gäller inte ångerrätten. Anledningen är att vi inte kan sälja produkten vidare. Vill man göra en retur kommer ett avdrag/kostnad på 79kr/box. Gäller dock endast vid obruten förpackning.

Missar man att hämta ut paketet kan man få paketet omskickat till en kostnad på 48kr/box. Kontakta vår kundtjänst för att få paketet utskickat.

Vid retur står du som kund risken för produkter, därför är det viktigt att produkten (vid prenumeration räknas hela boxen som produkten) inte kommer till skada under transporten. Produkten ska vara  oöppnad, oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning. Förseglingen på skönhetsprodukterna får inte vara bruten. Skönhetsprodukter med bruten försegling kan ej returneras. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Vi har mottagit returen. Återbetalning sker endast genom insättning på bankkonto.

Vid reklamation av skadad vara skickar vi först ut en ny vara/box.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och vi rekommenderar att du sparar orderbekräftelsen och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.
Vi bekostar ej en retur.

Vissa av våra varor kan skickas från externa lager och företag.

För övriga frågor eller hjälp, vänligen kontakta info@thepurebox.se.

Våra priser
De priser som anges på Hemsidan är alltid inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna är för var tid gällande. Det är alltid fri frakt på våra Prenumerationer. Priset för en Prenumeration består av en återkommande periodisk avgift som anges vid ansökan.  

Vi förbehåller oss för uppenbara felskrivningar när det gäller priser.

Betalning
Betalning sker med ett Visa- eller Mastercard-kort som anges vid ansökan om Prenumeration. Betalningen sker via Sveawebpay.  
Löpande prenumeration: Avgiften för den första Boxen dras vid ansökan, avgift för kommande boxar dras mellan den 25 och 29 respektive månadom inget annat meddelats.
Prenumeration på 3 eller 6 månader: Avgiften för Prenumerationen betalas vid ansökan. Om Prenumerationen inte avslutas inom avtalad tid så förlängs Prenumerationen med ytterligare 3 eller 6 månader.

Självklart utgår ingen avgift om Vi ej godkänner ansökan.

Du godkänner att Vi får debitera det angivna kortet med de periodiska avgifterna, så länge Prenumerationen löper på, utan ytterligare godkännande.

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av The Pure Box / Winina AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso

Säkerhet vid betalning
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder SveaWebPays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas vi SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure - en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Uppsägning
Du och Vi kan när som helst, utan anledning, säga upp den löpande prenumerationen med en månads uppsägningstid. 3- och 6-månadersprenumerationerna kan när som helst, utan anledning, sägas upp. Uppsägning av 3- eller 6- månaders prenumeration ska ske innan den sista Boxen för respektive löptid skickats ut från oss, annars förlängs Prenumerationen med samma löptid som tidigare.

Du säger upp din Prenumeration genom att skicka ett mail till

info@thepurebox.se.

Vi säger upp Prenumerationen genom att skicka ett mail till den mailadress som angavs vid ansökan.
För att pausa, skjuta upp eller säga upp din Prenumeration så måste Du skicka ett mail till info@thepurebox.se med din önskan, senast den 7:e innan nästkommande månads leverans.

OBS! Uppsägning måste meddelas skriftligt via mail för att vara giltiga. Detta för både er och vår skull.

Konsumentköplagen
Vårt ansvar för våra Boxar regleras inför Dig som konsument i konsumentköplagen.  

Andra hemsidor
På vår Hemsida kan det finna länkar till andra hemsidor som drivs av tredje part. Vi ansvarar ej för något i dessa hemsidors innehåll.

Immateriella rättigheter
Allt material som publiceras på Hemsidan ägs av antingen Vi eller våra livensgivare och är skyddade av upphovsrätt. Inget av de material som är publicerat på Hemsidan får användas för kommersiellt bruk utan att Vi har gett ett skriftligt godkännande om det.
Vi äger en oåterkallelig rätt att citera från de kommentarerna angående oss, Prenumerationerna eller Boxarna som du lämnar på Hemsidan, blogg eller socialt medium. Citaten har Vi rätt att använda på vår Hemsida, på sociala medier och i annan marknadsföring.

Ändringar och tillägg
Ändringar och tillägg kan komma att tillkomma från var tid. Du om kunde är bunden till de villkor som gällde vid tidpunkt för ansökan om Prenumeration, såvida inte vi meddelar dig om ändringar av tillägg och du inte inom 60 dagar från den dag sådant meddelande skickades, meddelar oss om att du inte accepterar sådana ändrade villkor (varvid Prenumerationen omedelbart ska upphöra).

Överlåtelse av rättigheter/skyldigheter
Du får inte överlåta dina rättigheter eller skyldigheter enligt Prenumerationen utan vårt föregående skriftliga samtycke. Vi får dock överlåta våra rättigheter eller skyldigheter enligt Prenumerationen när som helst under prenumerationsperioden.

Innehåll och ingredienser:

Vi förbehåller oss  rätten till att produkterna är till största del naturliga. Vi försöker främst arbeta med ekologiska produkter med få ingredienser. Avvikelser kan ske, läs därför innehållsförteckningen på produkten för att själv säkerställa att du tål produkten, känner till användnignsområdet och att inte allergier kan uppstå.

Det som skiljer naturlig/ekologisk hudvård från konventionell är ingredienserna. Grön skönhetsvård försöker i största möjliga mån hitta ingredienser från naturen och undviker syntetiska kemikalier som i värsta fall är miljöfarliga, kan orsaka allergiska reaktioner eller hormonstörningar och reproduktionsskador. Vi förbehåller oss rätten till att avvikelser kan ske då vi inte granskar innehållsförteckningarna.

DET HÄR BETYDER EKOLOGISKT: För att en ingrediens ska få kallas ekologisk så måste den vara odlad. Det gör att till exempel vatten inte kan räknas med som en ekologisk ingrediens eftersom den inte odlas. En ekologiskt odlad ingrediens kommer från en kontrollerad odling där bekämpningsmedel inte är tillåtna och där ursprunget kan verifieras.
DET HÄR BETYDER NATURLIGT: Att en produkt är naturlig betyder att produkten i fråga innehåller ämnen som kommer från naturen. Det kan vara allt från vatten, till lera, till växtoljor. Många produkter innehåller naturämnen, så som exempelvis lera, som inte heller kan kallas ekologiska. Även naturnära ämnen som glycerin gå inte heller att certifiera. Det innebär alltså inte att produkten är sämre på något sätt utan att den helt enkelt innehåller en blandning av naturliga och odlade ingredienser.

Vi litar på våra samarbetspartners och finns det någon produkt du är missnöjd med får ni gärna kontakta oss och berätta varför så vi kan ta frågan vidare. info@thepurebox.se

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

SMS-utskick
Det mobiltelefonnummer du anger vid ansökan om Prenumeration kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunation som rör din Prenumerbation. Vi har även rätt att skicka kampanjerbjudanden eller annan marknadsföring till det angivna mobilnumret.

Lag och tvister
Dessa villkor och Prenumerationen ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk rätt. Tvist i anledning av dessa villkor eller Prenumerationen ska avgöras av allmän domstol.

Produkter

Information

Handla