Rosvatten från Loelle

Hämtat från ett ECO-certifierat kooperativ i staden Kalaa M´Gouna, Marocko. Rosenvatten (hydrolat) är en vattenhaltig biprodukt från produktionen av eteriska oljor (blommor och örter.)

Hydrolater är det kondenserade och infuserade vattnet som utvinns vid vatten- & ångdestillationen av växt- och plantmassan, den andra produkten vid processen blir eterisk olja. Den har antiseptiska egenskaper, vilket är typiskt för just hydrolater såsom rosenvatten. Marocko är känd för sina rosor och destillering av rosenblad. Rosor har använts sedan urminnes tider för den goda doftens skull, men de har även använts för diverse medicinska och näringsmässiga ändamål.

Rosenvatten förbereder huden för ansiktskräm genom att neutralisera ph-värdet och fungerar svalkande och uppiggande. Rosenvattnet är även svagt sammandragande och ökar blodtillförseln.

Användning
Rosenvatten kan med fördel blandas i ansiktscreme och lotion, användas som uppfräschande ansiktsdusch under dagen, på kvällen eller morgonen innan olja och/eller cream insmörjes. Kan även användas som återfuktning. av hårbotten samt i mat.

Värde: 139kr

Återförsäljare:
Loelles återförsäljare hittar du här

Produkter

Information

Handla